Over het logo

Antahkarana: een oeroud heling- en meditatiesymbool

Gebruik de kracht van het symbool!

Antahkarana symbool

voor heling & groei 

De Antahkarana is een oeroud heling symbool, dat duizenden jaren werd gebruikt in Tibet en China. Het is een zeer krachtig symbool en door het simpelweg in je buurt te hebben, zal het een positief effect op de chakra’s en aura uitoefenen.

 

Ik ontvang graag een aantal kaartjes met heling/meditatie symbool per post!  (ik geef ze ook graag anderen cadeau)

 

Volgens de Tibetaanse filosofie is de antahkarana een deel van de spirituele anatomie; het vertegenwoordigt en activeert de verbinding tussen de fysieke hersenen en het Hogere Zelf.

 

Dit symbool is multi dimensionaal. Vanuit het ene perspectief, lijkt het twee dimensionaal, gemaakt uit drie zevens op een vlakke ondergrond. De drie zevens vertegenwoordigen de zeven chakra‘s, de zeven kleuren en de zeven tonen van de muziekbalk. Deze drie zevens worden genoemd in het boek Openbaringen als zijnde de zeven kandelaren, de zeven trompetten en de zeven zegels.

 

Vanuit een ander perspectief, lijkt dit symbool op een drie dimensionale kubus. Zijn energie verhoogt van tweede naar de derde dimensie wat ook te zien is en verhoogt zich verder tot onzichtbare dimensies en gaat door tot de hoogste dimensie! – de dimensie van het Hoger Zelf.

Hoe jij de kracht van het symbool kunt gebruiken

 

Mediteren met het symbool: energiestroom chakra’s

Wanneer je mediteert met het symbool op je of bij je in de buurt, zal het automatisch de microkosmische omloop, zoals de Taoisten het noemen, creëren. Waarbij de kosmische energie die normaal via de kruinchakra binnen komt, nu via de voeten binnen komt en via de rug omhoog stroomt naar de kruin. En dan naar beneden gaat via de voorkant van je lichaam terug naar de voeten stroomt, je met de aarde grondt. De antahkarana laat zo een voortdurende stroom van energie door de chakra’s stromen.

 

De Antahkarana is een speciaal symbool die zijn eigen bewustzijn heeft. Het werkt direct met je aura en chakra’s en varieert in zijn heling resultaat, afhankelijk van wat jij nodig hebt op het moment dat het gebruikt wordt. Doordat het door het Hoger Zelf wordt bestuurd, heeft het altijd een heilzaam effect en kan het nooit misbruikt worden of gebruikt worden om kwaad te doen.

 

Leg het symbool op een plek: neutraliseren negatieve energie

De antahkarana neutraliseert negatieve energie die zich heeft vastgezet op voorwerpen, zoals op b.v kristallen, edelstenen, sierraden etc. Dit reinigen kan je eenvoudig doen door het voorwerp tussen twee symbolen in te plaatsen.

Het symbool kan geplaatst worden aan de onderkant van een stoel of onder een massage tafel. Het kan ook aan de muur hangen of tegen het lichaam gehouden worden met het symbool gericht op de plaats die heling nodig heeft. Leg het onder een glas water voor helend water, leg het onder de deurmat om negatieve energie van mensen die binnenkomen te transformeren. Leg het in je koelkast om de negatieve lading van bv bespoten voedsel te neutraliseren. Doe het onder de waterbak van je huisdieren… oneindige mogelijkheden.

Hoe het symbool op mijn pad kwam

 

Simpel, het symbool werd mij aangereikt door een radiëtiste die bevestigd kreeg dat ik dit krachtige heling symbool mocht gebruiken als mijn logo. Onder de indruk bleek ik kort daarna hierin opnieuw bevestigd te worden door de ontdekking van mijn initialen in dit logo :). The universe is taking care; gaan we samen op pad voor heling en groei?