Vervolgopleiding Ademcoaching

Ademcoaching

Het vervolgtraject op de Intensieve 5-daagse basisweek Ademcoaching

Open your heart and soul through the power of breath

IMG_8630
IMG_8569
IMG_8626
IMG_8655

Vervolg op de 5-daagse basisweek Ademcoach opleiding

 

~ de helende kracht van adem ~

 

Vol en vrij ademen is vol en vrij leven!

Verwonderd en diep onder de indruk was ik, na mijn allereerste ademsessie. ‘Hier kun je niet tegenaan coachen’ dacht ik toen ook…’

~ Anke Verstappen (adem)coach.

 

In deze vervolgopleiding word je begeleid in jouw praktijkervaring, vind je verdere verdieping als ademcoach en ben je na een geslaagd examen een erkend ademcoach.

 

 

Van beginnend ademcoach naar erkend ademcoach.

Met de Intensieve 5-daagse basisweek Ademcoaching heb je een solide basis gelegd om een goede ademcoach te worden. Niet alleen heb je de theoretische kennis en oefening in huis, ook ben je bewust van jouw persoonlijkheid en handelen als ademcoach en ga je met deze oersterke basis aan de slag in de praktijk.

 

Je bent er klaar voor om alle kennis en kunde die je hebt opgedaan in de Basiscursus te laten integreren en je eerste individuele ademsessies zelf te begeleiden. Praktijkervaring is belangrijk dus hoe meer ademsessies je begeleidt, hoe beter. Ook het zelf ontvangen van ademsessies is belangrijk voor de ervaring en ontwikkeling van jou als ademcoach. Vlieguren maken dus!

Dit kan je doen binnen een veilig vangnet van de ‘Tribe van AVC Ademcoaches’ waar je met vragen terecht kan, kunt delen, sparren en uitwisselen. We blijven er vóór en met elkaar.

 

 

De vervolgopleiding bestaat uit:

 • 3 Verdiepingsmiddagen: theorie en ademsessie geven en ontvangen
  • Verbonden adem, 3 fasen, Ademanalyse en adempatroon
  • Skills ademcoach
  • Drukpunten, gebruik van extra instrumenten of tools
 • 2 Mentormiddagen: ademsessie geven en ontvangen, persoonlijke mentoring op jouw ontwikkeling en groei als ademcoach.
 • Ademsessies begeleiden (fam/vrienden/cliënten): je houdt een logboek bij, minimum aantal sessies vereist voor examen.
 • Ademsessies ontvangen (uitwisseling collega AVC Ademcoaches): minimum aantal sessies vereist voor examen.
 • Intervisie calls met collega AVC Ademcoaches, 1x per week. Oefen/bespreek: adempatroon / coaching skills / ervaringen uitwisselen.
 • Examen: om examen te kunnen doen voldoe je aan de minimale vereisten zoals hierboven opgesomd. Tijdens je examen begeleid je een ademsessie en je neemt een eigen cliënt mee (zelf werk je met iemand anders). Je wordt als ademcoach oa getoetst op je presence (bieden veiligheid, relatie bouwen), coaching skills (kernachtige affirmatie) en procesbegeleiding (techniek en energetisch support).

 

Indien je het examen goed hebt afgelegd ontvang je een diploma als erkend Ademcoach door Anke Verstappen Coaching. Jij bent een waardevolle kracht in het netwerk van AVC Ademcoaches; de helende kracht van adem. Je krijgt een vermelding op mijn website en zullen naar je doorverwijzen als iemand een ademcoach zoekt in jouw regio.

 

Dagen, tijden en studie-uren

Verdiepingsmiddagen: 3 zaterdagen van 13.30 – ca 17.30 uur

Mentor middagen: 2 zaterdagen van 13.30 – ca 16.30 uur

Examen en diploma uitreiking: zaterdagmiddag van 13.30 – 17.00 uur

Samen met de te ontvangen en begeleiden van ademsessies en intervisie calls bedraagt de totale vervolgopleiding 50 studie-uren.

 

Totaal aantal studie-uren gehele opleidingstraject tot Ademcoach: 90 uren

Intensieve 5-daagse basiscursus Ademcoaching ~ 40 uren  (certificaat beginnend ademcoach)

Vervolgopleiding                                                   ~ 50 uren (diploma erkend ademcoach)

 

Wat betekent het om een AVC Ademcoach te zijn?

AVC Ademcoaches steunen elkaar, verwijzen naar elkaar door, blijven ademsessies onderling uitwisselen en staan elkaar bij met ademcoaching van groepen. Samen maken we de olievlek van transformerende ademcoaches in NL en België steeds groter zodat het krachtige ademwerk in deze vorm, voor iedereen en op elke lokatie voorhanden is. Elk mens zou in zijn leven minstens één ademsessie moeten ervaren.. Eén sessie kan je leven al veranderen; meerdere sessies over een langere periode brengen gezondheid, (adem)ruimte, innerlijke rust en vrede. Samen bouwen aan een gezonde, nieuwe wereld.

 

We onderscheiden ons van ander ademwerk of andere ademcoaches door een zachte doch doortastende begeleiding die diepgaande heling en transformatie mogelijk maakt naast het vitaliserende effect van de ademsessie. 

 

Superleuk om jou te verwelkomen als nieuwe Ademcoach!

Lees hoe de cursus is ervaren:

Het was een fantastische ervaring die ik voor geen goud had willen missen!! Alleen al iedere dag een ademsessie krijgen was het dubbel en dwars waard.

In 2006 ben ik voor het eerst naar een psycholoog gegaan om mijn mentale instabiliteit te onderzoeken. Ik heb sindsdien verschillende behandeling gehad; therapie en/of medicatie. Medicatie geloof ik niet in, dus dat heb ik telkens zo snel mogelijk afgebouwd. Ik begon er wel aan omdat ik hoopte dat het iets zou veranderen. Therapieën heb ik telkens het hele traject doorlopen. Verschillend van ambulante gedragstherapie, tot nieuwe vorm van traumatherapie, interne behandeling en hele intensieve meerdaagse therapie. Dit heeft me enorm geholpen om inzicht in de oorzaken van mijn symptomen te krijgen. Ik heb een enorme motivatie om ondanks mijn depressies en aanverwante klachten toch te genieten van het leven en wat te betekenen voor de maatschappij. Dat werd door vermoeidheid tegen gehouden. Wat dus ook terugval in depressie, stemmingswisselingen en oververmoeidheid tot gevolg had. In februari 2020 is ademwerk op mijn pad gekomen. Ik zocht eigenlijk naar een opleiding/cursus tot coach dat ik kon gaan combineren met mijn werk als yoga docent en spirituele begeleiding. Het eerste gesprek met Anke was een schot in de roos. Toen wist ik eigenlijk al: dit is HET. De eerste ademsessie bevestigde dit. Het is zo een simpel hulpmiddel; ademen. We hebben het altijd bij ons. Het kan vrijwel altijd en overal. Door mijn yoga achtergrond had ik al positieve ervaringen met de kracht van onze adem. Transformerend ademwerk is echter nog veel diepgaander. Voor mij staat 1 sessie gelijk aan een halve dag therapie. Een hele week dus aan een heel traject zelfs! De meest significante transformatie voor mij is dat ik niet meer moe ben! Ik heb een levenslust die past bij de motivatie die ik al zo lang zo sterk voel. Ik ben de afgelopen maanden vaak vertwijfeld geweest omdat mijn gevoel en motivatie zo sterk uit elkaar lagen en nu zijn ze allebei op hetzelfde punt. Ik ben intens dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.

Anke is een ontzettend motiverende mentrix. Eerlijk, duidelijk, humorvol en flexibel. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Ze heeft veel ervaring in zowel zakelijke als persoonlijke ontwikkelingen en dit combineert zij uitstekend in haar werk als ademcoach. Daarmee is ze een groot voorbeeld geweest voor ons allemaal om onze eigen ervaringen direct aan ons werk als ademcoaches te verbinden. Zo hebben we allemaal dezelfde gedegen basis en ook onze eigen kwaliteiten en krachten om onze eigen klantenkring te bereiken & te ondersteunen op onze manier. ~ Julia Lozar (sept 2020)

8d566a51-9c3d-4711-93de-660302d28e13

AVC Ademcoaches ~ de helende kracht van adem

Super gaaf als je ons team komt versterken!

~ Bea & Anke ~

73b7036d-ab15-4610-b5a1-19e1d7c29131