Opleiding Ademcoaching

Opleiding Ademcoaching

Een gecertificeerde Opleiding tot Ademcoach van transformerende ademsessies.

Start 27 augustus 2022 met een intensieve basisweek ~ Laatste plek!

 

~ Open your heart and soul through the power of breath ~

IMG_0228
vol en vrij ademen-2
IMG_0336
Versie 2

Ademcoach worden

~ de helende kracht van adem ~

 

Vol en vrij ademen is vol en vrij leven!

 

Verwonderd en diep onder de indruk was ik, na mijn allereerste ademsessie. ‘Hier kun je niet tegenaan coachen’ dacht ik toen ook…’

~ Anke Verstappen (adem)coach.

 

Heb jij ook de helende kracht van ademen ontdekt en wil jij ademcoach worden?

 

Wat houdt Ademcoach van transformerende ademsessies in?

Als ademcoach begeleid je iemand in een ademsessie; een krachtige, natuurlijke en helende manier om iemand te bevrijden van stress en te revitaliseren.

Er zijn vele technieken van ademen met hun verschillende uitwerkingen en doel. Zo noem ik als voorbeeld de ujjayi breath om adem en beweging af te stemmen tijdens de yoga, de Wim Hof methode om je immuunsysteem te versterken en de vuuradem om energie op te wekken. Een zanger of blazer gebruikt weer een andere specifieke techniek van ademen. Alle bewuste vormen van ademen kunnen waardevol zijn en bijdragen aan een persoonlijk doel.

 

In deze opleiding tot transformerend Ademcoach leer je om iemand te begeleiden in een diepgaande, transformerende ademsessie. Het doel van deze ademsessie is:

 • transformeren van ‘oud zeer’ dat opgeslagen is op celniveau en de huidige levensenergie blokkeert. Op emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel niveau.
 • vitaliseren; vol en vrij ademen geeft een enorme energieboost aan je lichaam. Alle organen worden voorzien van veel meer zuurstof. Gezond zijn en blijven.
 • een natuurlijk ademhalingspatroon van vol en vrij ademen opnieuw integreren. Door alles wat we mee hebben gemaakt in het leven ademen we niet voluit. Vol en vrij ademen = vol en vrij leven. Je potentie leven en dóór blijven ademen bij tegenslagen (niet opnieuw trauma vastzetten).

 

Voor wie

✓ Je hebt zelf ervaren hoe krachtig een ademsessie is en hebt meerdere ademsessies gedaan. Je erkent het belang transformerend ademwerk (als natuurlijke zelfhelingstool) en wilt jezelf ontwikkelen als ademcoach.

✓ Je hebt zelf al bewust gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling, herkent het verlangen naar essentie en innerlijke vrij zijn, en je wilt dat ook graag leren doorgeven aan anderen. Je staat open om je eigen innerlijke proces verder een boost te geven.

✓ Je werkt al met mensen (coach, therapeut, yogateacher) en je wilt transformerende ademsessies gebruiken als uitbreiding van je huidige tools in je werk.

Gun jij jezelf deze Ademopleiding?

Reserveer dan snel jouw plek

ivm beperkt aantal deelnemers!

Laatste plek!

Voor jou?

Ademcoaching is echt een vak en tevens een persoonlijke spiegel

Het begeleiden van mensen bij diepgaande zelfhelingsprocessen dmv transformerende ademsessies zoals je in deze opleiding leert, vraagt veel kennis, kunde en vooral ook zelfbewustzijn. Heling van oud zeer of trauma kan namelijk alleen plaatsvinden als de begeleiding en setting veilig zijn. Onbedoelde en (meestal) onbewuste overlevingsstrategieën en/of ‘eigen agenda’ van de ademcoach, belemmeren het transformatieproces van de cliënt. Daarom wordt hier veel aandacht aan besteed in de opleiding. Mocht blijken dat jouw eigen proces toch wat meer tijd en ruimte vraagt om een goede ademcoach te worden, kan het examen -in overleg- worden uitgesteld. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kan het nodig zijn om -voorafgaand aan en/of tijdens de opleiding- extra ademsessies* te doen. Dit zal blijken uit de intake en individuele ademsessie die we samen hebben na je aanmelding en gaandeweg de opleiding.

*de 2-daagse Ademboost is een aanrader maar ook individueel en/of Adem & Klank zijn geschikt voor je eigen ademsessies.  

 

‘Ik heb me nooit gerealiseerd dat ademcoaching echt een vak is. Als je zelf een ademsessie krijgt, heb je niet in de gaten wat een ademcoach allemaal in huis moet hebben om een ademsessie goed en veilig te kunnen begeleiden. Ik ben diep onder de indruk.’ Dit zei één van de deelnemers van de Ademopleiding na de Intensieve basisweek.

Programma Ademopleiding

Intensieve 5-daagse basisweek

De Ademopleiding start met de groep op locatie inclusief overnachtingen, waar we 5 dagen intensief een gedegen basis leggen van ademcoaching. Naast de theorie over adem en coaching, geef en/of ontvang je elke dag een ademsessie en word je gecoacht. Hierdoor kom je ook zelf in een diep transformatieproces.

Wat leer en ervaar je

 • Je persoonlijk intakegesprek en individuele ademsessie van Anke voorafgaand aan je deelname
 • Theorie en techniek van een transformerende ademsessie
 • Coaching; het stellen van krachtige, open vragen om bij de kern te komen
 • Het creëren van een betrouwbare, veilige setting voor jezelf
 • Het creëren van een betrouwbare en veilige setting van de cliënt
 • Dagelijks een ademsessie ontvangen en/of geven
 • Jouw eigen unieke gave te gebruiken tijdens de ademsessie
 • Ondersteuning ontvangen dmv yin yoga, coaching, meditatie en beweging/dans
 • Diepgaande inzichten en heling in wie jij bent en wat je wilt in dit leven

 

Je hebt na deze week, met zo’n 40 opleidingsuren achter de rug, de basiskennis en oefening om individuele ademsessies zelf te gaan oefenen en begeleiden. Je hebt veel over jezelf geleerd en getransformeerd en het is tijd om praktijkervaring op te doen!

Vervolgtraject Ademopleiding

Na de Intensieve Basisweek Ademcoaching ga je zelf in de praktijk aan de slag met ademsessies geven. De komende maanden word je verder begeleid en ondersteund in jouw groei als ademcoach.

Het vervolgtraject bestaat uit:

 • 3 Verdiepingsdagen: herhalen theorie en ademsessie geven / ontvangen
 • 2 Mentormiddagen: ademsessie geven / ontvangen, persoonlijke mentoring op jouw ontwikkeling en groei als ademcoach.
 • Ademsessies begeleiden (fam/vrienden/cliënten): je houdt een logboek bij, minimum aantal sessies vereist voor examen.
 • Ademsessies ontvangen (uitwisseling collega AVC Ademcoaches): minimum aantal sessies vereist voor examen.
 • Intervisie calls met collega AVC Ademcoaches, 1x per 2 weken. Oefen/bespreek: adempatroon / coaching skills / ervaringen uitwisselen.
 • Examen: om examen te kunnen doen voldoe je aan de minimale vereisten. Tijdens je examen begeleid je een ademsessie en je neemt een eigen cliënt mee (zelf werk je met iemand anders). Je wordt als ademcoach oa getoetst op je presence (bieden veiligheid, relatie bouwen), coaching skills (kernachtige affirmatie) en procesbegeleiding (techniek en energetisch support).
Erkend Ademcoach, welkom bij de club!
 • Indien je het examen goed hebt afgelegd ontvang je een diploma als erkend Ademcoach door Anke Verstappen Coaching. Jij bent een waardevolle kracht in het netwerk van AVC Ademcoaches; de helende kracht van adem. Je krijgt een vermelding op mijn website en zullen naar je doorverwijzen als iemand een ademcoach zoekt in jouw regio.
 • Met jouw deelname aan de Ademopleiding ben je welkom in de ‘Tribe’ van AVC Ademcoaches. Een besloten FaceBook groep van AVC Ademcoaches die transformerend ademwerk voor iedereen beschikbaar wil maken en elkaar daarbij op alle mogelijke manieren steunen.
En daarna? Het Masterprogramma!

Natuurlijk laten we je na de opleiding niet alleen verder zwemmen. Om te blijven groeien als ademcoach en kwaliteit te waarborgen, is er het Masterprogramma. Zo’n 3x per jaar komen we als AVC coaches bij elkaar om theorie en praktijk te herhalen, sessies en ervaringen uit te wisselen, te verbinden met elkaar en verder te verdiepen. Deelname aan het Masterprogramma is daarnaast nodig om je vermelding op mijn website te behouden.

AVC Ademcoaches steunen elkaar, verwijzen naar elkaar door, blijven ademsessies onderling uitwisselen en staan elkaar bij met ademcoaching van groepen. Samen maken we de olievlek van transformerende ademcoaches in NL, België en daarbuiten steeds groter zodat het krachtige ademwerk in deze vorm, voor iedereen en op elke locatie voorhanden is. Elk mens zou in zijn leven minstens één ademsessie moeten ervaren.. Eén sessie kan je leven al veranderen; meerdere sessies over een langere periode brengen gezondheid, (adem)ruimte, innerlijke rust en vrede. Samen bouwen aan een gezonde, nieuwe wereld.

 

We onderscheiden ons van ander ademwerk of andere ademcoaches door een zachte doch doortastende begeleiding die diepgaande heling en transformatie mogelijk maakt naast het vitaliserende effect van de ademsessie. 

 

 

Gun jij jezelf deze Ademopleiding met persoonlijke verdiepingsreis?

Reserveer dan snel jouw plek ivm beperkt aantal deelnemers.

(laatste plek voor augustus nog beschikbaar!)

Lees hoe de Opleiding Ademcoaching is ervaren:

De intensieve basisweek van de Ademopleiding was werkelijk fantastisch. De begeleiding van Anke bracht ons op een gemoedelijke, liefdevolle, gedegen en professionele wijze in diep contact met ademwerk. De persoonlijke verschuivingen en ontwikkeling die deze week en de rest van de opleiding mij hebben gebracht zijn van onschatbare waarde. Een echte aanrader om te leren over ademwerk of jezelf te ontwikkelen tot ademcoach, waarbij theorie en praktijk met elkaar in evenwicht zijn. Wat een verademing! ~ Wim de Grave (september 2020)

~~~~

Als ik de intensieve week van de Ademcoachopleiding met 1 woord mag omschrijven: Transformerend 

Maar…dan doe ik mijn ademcoach(en) te kort. Het was inspirerend, emotioneel, leerzaam, confronterend, liefdevol en indrukwekkend. En wat is Anke een goede coach. Ze is doortastend, intuïtief en ze heeft een groot empathisch vermogen. Met haar gave en ervaring weet ze precies wat iemand nodig heeft, als cliënt maar ook als student. Ze is gastvrij en weet iedereen op haar gemak te stellen. Ik vond het eer om bij deze week aanwezig te zijn. Wat een levenslessen. Ik kijk ernaar uit wat ik allemaal nog kan leren van Anke. ~ Susan Koldeweij (september 2021)

Dagen, tijden en studie-uren

Intensieve basisweek: 5 dagen opleiding, 6 overnachtingen

Data: 27 augustus (19.00 uur) t/m 2 september (10.00 uur) 2022

Aantal studie-uren: 40

Vervolgtraject:

Verdiepingsdagen: 3 zaterdagen van 10.00 – ca 16.00 uur (24 sept / 29 okt /10 dec)

Mentor middagen: 2 zaterdagen van 13.00 – ca 17.30 uur (15 okt / 12 nov)

Examen en diploma uitreiking: zaterdag van 9.00 – 17.30 uur (7 jan 2023)

Data: 24 sept (V) / 15 okt (M) / 29 okt (V) / 12 nov (M) / 10 dec 2022 (V) / 7 jan 2023 (E)

Aantal studie-uren: 50 (inclusief de te ontvangen en begeleiden van ademsessies en intervisie calls)

Totale Opleiding Ademcoaching:

Aantal studie-uren: 90 uren

Deelname Ademopleiding

Deelname Opleiding Ademcoaching: 2.450 euro p.p. (vrij van BTW)

 

Dit is inclusief de intensieve week basisopleiding Ademcoaching:

 • Een persoonlijke intakegesprek en individuele ademsessie t.w.v. € 120,- met Anke voorafgaand aan deze week
 • 5 dagen basisopleiding ademcoaching:
  • Theorie en techniek van transformationeel ademwerk
  • Syllabus Ademcoaching
  • Praktijk ademwerk: elke dag een ademsessie ontvangen en/of geven
  • Coaching & begeleiding van jouw eigen persoonlijk groeiproces
  • Theorie en praktijk coaching skills & energiewerk mbt begeleiding ademsessie
  • Procesondersteuning dmv yin yoga, coaching, meditatie en dans
  • Certificaat basiskennis Ademcoaching en deelname intensieve ademweek

 

En inclusief overnachtingen en maaltijden:

 • 7 daags verblijf in een comfortabel huis door natuur en fijne energie omgeven.
 • 6 overnachtingen op een (gedeelde) tweepersoons kamer
 • bed- en linnengoed
 • Alle maaltijden (event. vegetarisch) en drankjes (bij voorkeur geen alcohol)

 

En inclusief het Vervolgtraject

 • 3 Verdiepingsdagen: herhalen theorie en ademsessie geven / ontvangen.
 • 2 Mentormiddagen: ademsessie geven / ontvangen, persoonlijke mentoring op jouw ontwikkeling en groei als ademcoach.
 • Ademsessies begeleiden (fam/vrienden/cliënten): je houdt een logboek bij, minimum aantal sessies vereist voor examen.
 • Ademsessies ontvangen (uitwisseling collega AVC Ademcoaches): minimum aantal sessies vereist voor examen.
 • Intervisie calls met collega AVC Ademcoaches, 1x per 2 weken.
 • Praktijkexamen
 • Diploma Ademcoach transformerende ademsessies

 

Locaties

De basisweek van de Ademopleiding wordt gegeven op het heerlijk rustige locatie dicht bij de natuur. We verblijven in een comfortabel huis en bereiden samen de maaltijden. Er wordt bij voorkeur geen alcohol gedronken ivm je proceswerk. Dit alles draagt bij aan een bijzondere week om nooit te vergeten!

Het vervolgtraject (verdiepings-, mentordagen en examen) vindt plaats in Amersfoort.

 

Maximaal 6 deelnemers.

Ik werk bewust met een kleine groep om jouw persoonlijk proces optimaal te kunnen ondersteunen. Dit doe ik samen met Bea Stigter van BE Academy.

 

Ben jij er één van?

Aan jouw deelname gaat een persoonlijk gesprek met individuele ademsessie met Anke twv 120 euro (inbegrepen in de opleiding) vooraf. Hierin kijken we samen of je klaar bent om de opleiding te starten én wat er eventueel nodig is om daar te komen. Zo kan een persoonlijk ademcoachtraject en/of de 2-daagse Ademboost jou daar brengen.

Deze ademsessie en intake zijn een onderdeel en begin van jouw proces en opleiding Ademcoaching. Mocht je toch niet gaan deelnemen aan de Ademopleiding, betaal je de sessie achteraf.

Voel jij een JA voor deze Ademopleiding?

Wij kijken naar je uit!

Lees hoe de Opleiding Ademcoaching is ervaren:

Lieve Anke, ook al schieten woorden tekort om vorige week te beschrijven, ik ga het toch proberen…

Dankbaar ben ik, dat ik de basisweek ademcoaching van jou op Ibiza heb gevolgd. Wat een complete cursus is het geworden. Je hebt ons beloofd; wat ik weet, zal ik jullie leren en dat heb je gedaan. Het was veel meer dan ademcoaching alleen. Ook wat jij hebt geleerd door opstellingen en coaching en wat waardevol was voor de cursus, heb je geïntegreerd. Niet alleen ben je een goede en prettige docent, je bent ook een heel prettig en liefdevol mens. Dit heeft gemaakt dat de leeromgeving heel respectvol en veilig was.

Ik heb enorm veel geleerd…. over ademwerk, coaching en over mezelf. Het was een prachtige, diepgaande reis met elkaar op Ibiza en ik zal met veel liefde en toewijding naast jou staan om het mooie helende ademwerk helpen te verspreiden.

Lieve groet, Bea (maart 2019)

Wat is een ademsessie?

Door je natuurlijke ademhalingspatroon weer op te pakken in een sessie, vindt de adem als vanzelf de blokkades die zijn ontstaan gedurende je leven. Je adem is een geweldig krachtige tool om op natuurlijke wijze blokkades te transformeren en (oude) pijnen te helen. Permanent. Op diverse niveau’s: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

In deze tijd van grote veranderingen hebben we met de kracht van adem een onontbeerlijk gereedschap beschikbaar. Geheel natuurlijk en voorhanden bij iedereen. In een veilige setting en onder kundige begeleiding kan de adem zijn helende werk doen.

 

‘Vandaag beland in een heftig proces door een ademsessie onder liefdevolle begeleiding van Anke. Daarmee is er een heel oud zeer wakker geworden en mocht er licht schijnen op oude patronen welke nu geheeld kunnen worden’ ~ deelneemster ademsessie

 

Over Anke

Anke Verstappen heeft sinds 2011 haar eigen praktijk Anke Verstappen Coaching (voorheen JOUW IMPACT!) als coach, trainer en begeleider van persoonlijke ontwikkelingsprocessen, individueel en in kleine groepen. Zij is gespecialiseerd in ademwerk als een van de krachtige tools die zij tot haar beschikking heeft naast (familie) opstellingen, energiewerk (access bars), focussen, yin yoga en haar coaching skills (Certified Professional Mastery Coach sinds 2012 ~ opleiding Coaching for Results by Jeff Cosby en gecertificeerd bij ICF International Coach Federation).

Anke maakte in 2012 kennis met ademwerk (transformational breathing) en nam deel aan verschillende retreats bij Christian de la Huerta ~ www.soulfulpower.com

Zij certificeerde zich als ademcoach bij TransArt Opleidingen, Kracht van Adem in 2013 en heeft sindsdien al vele mensen begeleid in het krachtige transformerende ademwerk.

 

‘Ik heb Anke mogen ervaren als zeer professioneel begeleidster bij een zeer intense en life changing ademsessie. Ze begeleidt je fijn en respectvol door je proces. Of dit nu is door je te herinneren aan het feit dat dingen ook in zachtheid en acceptatie mag. Of dat ze vol aanwezig is om je met kracht, veiligheid en know-how door heftige barrières heen te helpen. Het was een hele helende ervaring!’ ~ Maria Sauter

 

8d566a51-9c3d-4711-93de-660302d28e13

 

Super gaaf als je er bij bent!

~ Anke ~

73b7036d-ab15-4610-b5a1-19e1d7c29131

AVC ademcoaches ~ Vind een ademcoach bij jou in de buurt

Amersfoort: Bea Stigter ~ www.be-academy.nl

Beuningen: Wim de Grave ~ www.realize-now.nl

Hoogland Amersfoort: Gelina van den Hoven ~ www.enkyos.nl

Middelburg: Angelique Ykel ~ www.thehealthgarage.nl

Gorssel: Jeanette H. Reitsma ~ www. coachingstromen.nl